دانلود مقاله انتخاب مناسب سنسور فاصله سنج برای کاربردهای صنعتی بر مبنای اندازه گیری آزمایشگاهی
در این مقاله، به اهمیت انتخاب سنسور فاصله سنج مناسب و روش پردازش اطلاعات دو نوع سنسور مختلف پرداخته شده است. اندازهگیری فاصله، یکی از مهمترین موارد مورد نیاز در صنایع مختلف از قبیل تصفیه آب، پتروشیمی و ذوبآهن میباشد. برای انتخاب یک سنسور اندازهگیری فاصله مناسب، باییستی پارمترهای مختلفی از قبیل صحت، رزولشین، دقت، کاربرد و هزینه مد نظر قرار گرفته شود. سنسور فاصله سنج
در کاربردهایی که حساس نیستند، استفاده از سنسورهای فاصله سنج ارزانقیمت از قبیل HC-SR04 که دارای قیمت پایین و کاربرد آسان میباشند، میتواند مدنظر قرار بگیرد. در کاربردهای حساس و مهم بایستی سنسور دقیق با رزولشین بالا انتخاب گردد که در این مقاله از سنسور P43-200-M18-PBT-U-CM12 استفاده شده است که رزولشن آن ۱۲۵/. میلی متر است.
جهت دانلود فایل کلیک کنید
انتخاب پردازندهی مناسب برای پردازش اطلاعات سنسورها در کاربردهای صنعتی به لحاظ وجود نویز و نیاز به سرعت پردازش و قابلیت اطمینان زیاد پر اهمیت میباشد. در این مقاله از پردازندهی آردینو با هستهی آرم با فرکانس ۸۴ مگاهرتز استفاده شده است. بررسی نتایج عملی و پردازش زمان واقعی خروجی سنسورها، توسط نرم افزار MATLAB/SIMULINK انجام شده و نشان داده شده است. نتایج شبیهسازی و عملی حاصل از این مقاله میتواند در انتخاب، تنظیم و بهرهبرداری انواع سنسورهای آلتروسونیک مفید واقع شود.
کلمات کلیدی: سنسور، اندازه گیری ، آلتروسونیک، میکروکنترلر،دقت فاصله سنج
بخشی از مقدمه سنسور فاصله سنج
جهت دانلود فایل کلیک کنید
سنسورهای آلتروسنویک علاوه بر اینکه در خشکی و خلا به خوبی کاربرد دارند؛ در تشخیص موانع یا اندازه گیری فاصله در مایعات نیز بطور گسترده استفاده میشوند[۴].دراندازه گیری فاصله در داخل مایعات، فشار و چگالی مایع تاثیر مستقیمی بر نتیجه اندازه گیری دارد. با استفاده از روشهای ارایه شده در مقالاتی از قبیل [۵,۶] این تاثیرات لحاظ و جبران میشوند.
در بیشتر مقالات منتشر شده در زمینه بررسی سنسورهای آلتروسنویک، به انتخاب سنسور بر حسب نوع کاربرد کم توجهی شده است. برای اکثر کاربردها سنسورهای گران قیمت پیشنهاد داده شده است؛ یا اینکه پیاده سازی سناریوهای شبیه سازی در روی سنسورهای بسیار ارزان قیمت انجام گرفته است؛ که هیچ تطابقی با منطق استفاده از سنسور آلتروسونیک ندارند. در این مقاله، سعی شده است بر حسب کاربرد سنسور مناسب انتخاب گردد و مقایسه ای بین عملکرد انواع سنسورها نیز انجام گیرد.
جهت دانلود فایل کلیک کنید
در بیشتر کاربردهای صنعتی، بین تعاریف صحت،دقت و رزولشین فرقی قائل نمیشود؛ لذا در انتخاب سنسور مناسب برای کاربرد خاص ممکن است دچار خطا شود؛ این خطا ممکن است باعث اشتباه محاسباتی و یا تحمیل هزینه زیاد برای فرآیند صنعتی شود.
در این مقاله سعی شده است، تعارف دقیق و واضحی از معانی این سه واژه مختلف ارایه گردد. در کاربردهایی که فقط نیاز به تشخیص مانع بدون اندازه گیری دقیق فاصله میباشد، بهتر است از سنسورهای ارزان قیمت از قبیل HC-SR04 استفاده گردد.
مزیت این سنسورها این است که میتواند به راحتی به انواع پردازندهها متصل شوند. برنامه نویسی و خواند اطلاعات خروجی این سنسورها به راحتی انجام میپذیرد. از کاربردهای این سنسورها میتوان به استفاده در سیستمهای هشدار امینتی اشاره کرد[۷]. در کاربردهای صنعتی که نیاز به دقت و صحت بالایی میباشد؛ استفاده از این سنسورهای عملیاتی نمیباشند و نمیتواند موارد مورد نیاز را برآورده سازند. لذا از سنسورهای گرانتر از قبیل P43-200-M18-PBT-U-CM12 استفاده میشود.
جهت دانلود فایل کلیک کنید سنسور فاصله سنج
فهرست مطالب مقاله انتخاب مناسب سنسور فاصله سنج برای کاربردهای صنعتی
۱- مقدمه.
۲-تعاریف رایج در مورد سنسورها و فاصله سنج.
۳- بررسی دو نوع سنسور آلتروسونیک.
۴-معرفی و بررسی سنسور آلتروسونیک.
HC-SR04 ۵-معرفی و بررسی سنسور آلتروسونیک.
P43-200-M18-PBT-U HC-SR04 ۶-مقایسهی سنسورهای آلتروسونیک
P43-200-M18-PBT-U HC-SR04 ۷- نتیجه گیری
1 دیدگاه
بسیار عالی